Hírsaláta

2023. november 16., csütörtök, Belföld

IOHANNIS SZAFARIN. A Kenyában állami látogatáson tartózkodó Klaus Iohannis tegnap a Nairobi Nemzeti Parkban tett látogatása során találkozott Alfred Nganga Mutua kenyai természetvédelmi miniszterrel és Erustus Kangával, a Kenya Wildlife Service főigazgatójával – tájékoztatott az elnöki hivatal.

  • Fotó: Facebook / Kenya Wildlife Service
    Fotó: Facebook / Kenya Wildlife Service

A közlemény szerint Iohannis a kenyai fél meghívására kereste fel a Nairobi Nemzeti Parkot, amely a világon egyedülálló módon közel hozza a városi környezethez a biológiai sokféleséget. Az elnöki hivatal emlékeztetett arra, hogy Kenya nemzetközi szinten is jelentős szerepet vállal a környezetvédelemben, otthont ad az ENSZ Környezetvédelmi Programjának.

BETILTANÁ AZ EGÉSZSÉGTELEN ÉLELMISZEREK REKLÁMOZÁSÁT a gyermekeknek szóló rádió- és tévéműsorok közben a képviselők és szenátorok egy csoportja. A Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ politikusai az audiovizuális törvényt egészítenék ki. Tervezetük szerint a gyermekműsorok közben tilos az olyan élelmiszerek és italok reklámozása, amelyeket az egészséges iskolai étkeztetéséről szóló törvény egészségtelenként határoz meg, mert transzzsírsavakat, zsírokat, sót, nátriumot, cukrot, édesítőszereket és élelmiszer-adalékanyagokat tartalmaznak.

AKTÍVVÁ TENNÉK AZ IDŐSEKET. A lakosság elöregedését tekintve Románia az első tíz ország egyike, és tíz idős lakójából háromnak szükség esetén nincs kire támaszkodnia – számolt be tegnap a Romániai Aktív Idősödésért Intézet egyesületének elnöke. Alexandra Dobre az aktív idősödésről szóló kétnapos országos kongresszus tegnapi megnyitóján elmondta, hogy az időseket sokszor tehernek tekintik, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által 2012-ben bevezetett aktív idősödés koncepció ezen a mentalitáson próbál változtatni. „Ez a koncepció az egészségügyi állapot és a biztonsági tényezők optimalizálására koncentrál az idősek életminőségének javítása érdekében. Célkitűzése, hogy az idősek továbbra is részt vegyenek a gazdasági, társadalmi, kulturális, szellemi életben, miközben fizikailag és szellemileg aktívak maradnak” – magyarázta Alexandra Dobre. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-16: Belföld - :

Öt év alatt háromszázezer roncs

A 2018 és 2022 közötti időszakban 327 556 használt személygépkocsit vontak ki a forgalomból a kormány által finanszírozott roncsautóprogramoknak köszönhetően – közölte tegnap a Környezetvédelmi Alap (AFM).
2023-11-16: Belföld - :

Más egészségügyiek is tüntettek

Az egészségügyi minisztérium több tucat alkalmazottja tüntetett tegnap az intézmény székhelye előtt fizetésemelést követelve.