Más egészségügyiek is tüntettek

2023. november 16., csütörtök, Belföld

Az egészségügyi minisztérium több tucat alkalmazottja tüntetett tegnap az intézmény székhelye előtt fizetésemelést követelve.

Állításuk szerint a minisztériumi alkalmazottak hátrányos megkülönböztetésben részesülnek a bérezés tekintetében az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) alkalmazottjaihoz képest. A tüntetők tiltakozó üzenetű plakátokat tartottak a magasba, és többek között azt skandálták, hogy „Diszkrimináció!” A képviselőház ugyanis kedden elfogadta a CNAS személyzetének béremeléséről szóló törvénytervezetet. Ennek megfelelően az alkalmazottakat „a kormány­apparátusban dolgozók fizetésének legmagasabb szintje” illeti meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 546
szavazógép
2023-11-16: Belföld - :

Hírsaláta

IOHANNIS SZAFARIN. A Kenyában állami látogatáson tartózkodó Klaus Iohannis tegnap a Nairobi Nemzeti Parkban tett látogatása során találkozott Alfred Nganga Mutua kenyai természetvédelmi miniszterrel és Erustus Kangával, a Kenya Wildlife Service főigazgatójával – tájékoztatott az elnöki hivatal.
2023-11-16: Belföld - :

Segélyek a Gázai övezetbe

Elindult tegnap a Gázai övezet civil lakosságának szánt segélyekkel az Európai Bizottság által biztosított teherszállító repülőgép a bukaresti Henri Coandă nemzetközi repülőtérről.