Segélyek a Gázai övezetbe

2023. november 16., csütörtök, Belföld

Elindult tegnap a Gázai övezet civil lakosságának szánt segélyekkel az Európai Bizottság által biztosított teherszállító repülőgép a bukaresti Henri Coandă nemzetközi repülőtérről.

  • Fotó: Facebook / Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania
    Fotó: Facebook / Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Bogdan Toma, a belügyminisztérium katasztrófavédelmi főigazgatóságának szóvivője közölte, a szállítmány lakhatási eszközöket – sátrakat, ágyakat, matracokat, párnákat és ágyneműket – tartalmaz a román állami tartalékokból. A repülő Egyiptomba, a Gázai-övezettel határos térségbe szállítja a segélyt. A kormány október 19-én fogadta el azt a határozatot, amely értelmében Románia ingyenes, élelmiszerekből és tábori felszerelésből álló nemzetközi segélyt küld a Gázai övezetbe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-16: Belföld - :

Más egészségügyiek is tüntettek

Az egészségügyi minisztérium több tucat alkalmazottja tüntetett tegnap az intézmény székhelye előtt fizetésemelést követelve.
2023-11-16: Belföld - :

Nem büntették meg a hóhérokat

Harminchat évvel az 1987. november 15-i brassói kommunistaellenes felkeléskor utcára vonult munkások „hóhérai” között még vannak olyanok, akiket nem büntettek meg, sőt, néhányuknak hivatalosan is elismerték az 1989-es demokrácia megteremtéséhez való hozzájárulásukat – véli a November 15. Egyesület.