Nem büntették meg a hóhérokat

2023. november 16., csütörtök, Belföld

Harminchat évvel az 1987. november 15-i brassói kommunistaellenes felkeléskor utcára vonult munkások „hóhérai” között még vannak olyanok, akiket nem büntettek meg, sőt, néhányuknak hivatalosan is elismerték az 1989-es demokrácia megteremtéséhez való hozzájárulásukat – véli a November 15. Egyesület.

  • Fotó: Facebook / Allen Coliban
    Fotó: Facebook / Allen Coliban

A szervezet vezetői az antikommunista hősök brassói emlékművénél szervezett tegnapi megemlékezésen szólaltak fel. Az egyesület elnöke, Marius Boieriu beszédében követelte a Brassó díszpolgára cím visszavonását például Alexandru Ionaştól, a kommunista milícia bűnügyi osztályának egykori vezetőjétől.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-11-16: Belföld - :

Segélyek a Gázai övezetbe

Elindult tegnap a Gázai övezet civil lakosságának szánt segélyekkel az Európai Bizottság által biztosított teherszállító repülőgép a bukaresti Henri Coandă nemzetközi repülőtérről.
2023-11-16: Gazdaság - :

PROJEKTZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY