MagyarországNemzetközi konzultáció kezdődik

2023. november 17., péntek, Belföld

Pénteken kezdik kézbesíteni a kérdőíveket, ezzel pedig megkezdődik a nemzeti konzultáció, melynek során minden magyar ember elmondhatja a véleményét azokról a kérdésekről, amelyek alapvetően befolyásolják Magyarország gazdaságát és biztonságát.

  • Szentkirályi Alexandra. Fotó: MTI / Máthé Zoltán
    Szentkirályi Alexandra. Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte, a konzultáció azért fontos, mert az elmúlt időszakban „sok vitánk alakult ki Brüsszellel”. Hozzátette, hogy a kormány tiltakozása ellenére egyre több pénzt követelnek Magyarországtól az orosz–ukrán háború finanszírozására, „migránsgettókat” hoznának létre, illetve eltöröltetnék a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót, valamint folyamatosan támadják a gyermekvédelmi törvényt is. A kormány mindenkit arra bíztat, hogy mondja el véleményét – hangsúlyozta. Közölte, hogy a konzultációs kérdőíveket karácsonyig minden háztartásba kézbesítik, azokat 2024. január 10-ig lehet visszaküldeni és a későbbiekben internetes kitöltésre is lesz lehetőség. Álljunk ki közösen Magyarország szuverenitása mellett! – hangoztatta Szentkirályi Alexandra.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-17: Belföld - :

Új óvoda és bölcsőde Aranyosgyéresen

A magyar kormány támogatásával épült új, mintegy 25 kisgyereket befogadni képes óvodát és bölcsődét avattak tegnap Aranyosgyéresen.
2023-11-17: Belföld - :

Folytatódnak az élelmiszerprogramok

Adrian Câciu, az európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter tegnap kijelentette, hogy jövőre folytatódik az élelmiszerutalvány-program és a rászoruló személyeknek szánt élelmiszercsomag-program is.