Zöld utat kapott a helyreállítási terv

2023. november 17., péntek, Belföld

Lezárultak a tárgyalások az Európai Bizottsággal (EB) az országos helyreállítási terv (PNRR) felülvizsgálatáról – jelentette ki tegnap az európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter.

  • Adrian Câciu. Fotó: gov.ro
    Adrian Câciu. Fotó: gov.ro

Adrian Câciu elmondta, Románia 1,4 milliárd euró többletfinanszírozásra jogosult a REPower­EU fejezettel, amely a PNRR szerves részét fogja képezni. A felülvizsgált helyreállítási tervet jelenleg az EB illetékes szolgálatai elemzik. Ez a folyamat vélhetően november 22-én zárul le, majd december elején a Gazdasági és Pénzügyi Tanácsnak is jóvá kell hagynia a dokumentumot. A helyreállítási tervben nem szerepel a nyugdíjkiadásokat a bruttó hazai termék (GDP) 9,4 százalékára korlátozó előírás.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-11-17: Belföld - :

Folytatódnak az élelmiszerprogramok

Adrian Câciu, az európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter tegnap kijelentette, hogy jövőre folytatódik az élelmiszerutalvány-program és a rászoruló személyeknek szánt élelmiszercsomag-program is.
2023-11-17: Belföld - :

Bankot alapít a kormány

Jóváhagyta a Beruházási és Fejlesztési Bank (BID) alapító okiratának tervezetét tegnapi ülésén a kormány.