Közegészségügyi igazgatóságFizetésemelést követelnek az alkalmazottak

2023. november 17., péntek, Közélet

Tegnap délelőtt kétórás munkabeszüntetéssel tiltakoztak a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság alkalmazottjai amiatt, hogy 2018 óta nem növelték béreiket. A spontán megmozdulásról lapunkat Ágoston László, az intézmény igazgatója tájékoztatta.

  • Nagyobb béreket követelnek az alkalmazottak. Fotó: Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság
    Nagyobb béreket követelnek az alkalmazottak. Fotó: Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság

Miközben az árak minden területen megnövekedtek, az egészségügyi igazgatóságoknál öt éve nem volt bérkiigazítás, érthető az alkalmazottak elégedetlensége, ráadásul ilyen körülmények között nem lehet betölteni az üres állásokat, mert a szakemberek máshol nagyobb fizetésért tudnak elhelyezkedni – hangsúlyozta Ágoston László. Az igazgató szerint igazságtalan, hogy ugyanazzal a végzettséggel a közalkalmazottként dolgozó orvos fele annyi fizetést kap, mint akit szerződéssel foglalkoztatnak, és félő, a nagyobb fizetés miatt a meglévő szakemberek elmennek az intézménytől, holott így is munkaerőhiány van. Régóta kérik a bérek emelését, de mindeddig nem találtak meghallgatásra, ezért döntöttek arról, hogy kivonulnak az intézmény sepsiszentgyörgyi székházának udvarára, és jelmondatos táblákkal láthatóvá teszik, hogy fizetésemelést kérnek.

Az ország több megyéjében már szerdán tiltakozó megmozdulásokat tartottak a közegészségügyi alkalmazottak, a háromszékiek tegnap csatlakoztak kollégáikhoz, de Ágoston igazgató szerint nem kívánják folytatni, ellenben szükségét érezték, hogy ilyen módon is felhívják a figyelmet közösségi sérelmeikre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2186
szavazógép
2023-11-17: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Ne forduljunk el a rászorulóktól (Összefogás a szegények világnapján)

Több mint 24 órán át tartó, maratoni segítő megmozdulást szervez november 18–19-én a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezete. A Ferenc pápa által 2016-ban meghirdetett szegények világnapjához kapcsolódó jótékonysági akció célja, hogy a megyeszékhelyen élő szegényeket, nehéz helyzetben lévőket sokrétű tevékenységekkel, meleg ebéddel támogassák.
2023-11-17: Közélet - Nagy D. István:

Pénzt adtak Románia nemzeti ünnepére

A sokéves gyakorlatnak megfelelően, idén is az önkormányzatok biztosítják a román nemzeti ünnep alkalmából zajló hivatalos rendezvények pénzügyi hátterét. Kovászna Megye Tanácsa tegnapi ülésén 50 ezer lejt szavazott meg a célra saját forrásaiból. A sepsiszentgyörgyi hivatalos ünnepséget a prefektúra szervezi, idén az Andrei Mureșanu Színház is társul, ennek érdekében a megyei képviselő-testület a kormányhivatal, az önkormányzat, valamint a színház közötti megállapodást is jóváhagyott.