Felhívás a közlekedési áldozatok emléknapján

2023. november 20., hétfő, Belföld

„Ne ülj kormányhoz ittasan vagy kábítószer hatása alatt! Válaszd az életet” – írta tegnap Facebook-oldalán a közúti közlekedés áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából közzétett bejegyzésében a miniszterelnök.

  • Marcel Ciolacu. Fotó: Facebook / Guvernul României
    Marcel Ciolacu. Fotó: Facebook / Guvernul României

Marcel Ciolacu kifejtette, hogy a halálos balesetek megelőzéséhez az autósok és a hatóságok közös erőfeszítésére van szükség. „Kötelességünk ezt megtenni a közúti közlekedési tragédiák áldozatául esett gyermekek, fiatalok, nők és férfiak érdekében!” – írta a kormányfő.

Bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy ma házigazdája lesz az úgynevezett Anastasia törvény nyilvános vitájának, amelyet a közúti közlekedés áldozatainak emléknapja alkalmából 15 órától rendeznek a Victoria-palotában.

A júliusban hatályba lépett törvény szerint az alkohol/kábítószer hatása alatt vagy jogosítvány nélkül vezető és halálos balesetet okozó autósokat letöltendő börtönbüntetésre kell ítélni. A jogszabályt egy Iaşi megyei községből származó 4 éves kislányról, Anastasiáról nevezték el, akit 2022 júniusában egy jogosítvány nélkül vezető sofőr halálra gázolt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-11-20: Belföld - :

A magyarságnak tervei vannak a jövőre (Szilágyi Péter Kolozsváron)

Minden intézmény, minden megvalósult beruházás azt hirdeti a világ számára, hogy a magyarságnak reménysége, sőt, tervei vannak a jövőre nézve – jelentette ki a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helytettes államtitkára szombaton Kolozsváron az unitárius bölcsőde felújított épületének avatásán.
2023-11-20: Belföld - :

Károkat okozott a havazás és erős szél

Több mint 3300 tűzoltó bevetésére volt szükség szombat este a zord időjárás okozta károk elhárítására – számolt be a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).