Károkat okozott a havazás és erős szél

2023. november 20., hétfő, Belföld

Több mint 3300 tűzoltó bevetésére volt szükség szombat este a zord időjárás okozta károk elhárítására – számolt be a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).

  • Fotó: Facebook / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
    Fotó: Facebook / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Közleményük szerint szombat 7 órától 21 óráig 16 megye – Bihar, Brăila, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dolj, Galac, Hunyad, Ialomiţa, Iaşi, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui és Vrancea – összesen 52 településén okozott károkat a havazás és a heves szél. A tűzoltóknak 134 kidőlt fát és hét villanypóznát kellett eltávolítaniuk a közutakról, amelyek 16 gépkocsit megrongáltak. Emellett négy házból, egy gazdasági épületből, két udvarról és két pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet.

Az érintett megyékben több országúton és megyei úton átmenetileg szünetelt a forgalom az úttestre lerakódott hóréteg miatt. A heves szél miatt az összes fekete-tengeri kikötőt lezárták.

A főfelügyelőség közölte azt is, hogy az időjárás miatt bajba jutott emberekről nem érkeztek jelentések.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-11-20: Belföld - :

Felhívás a közlekedési áldozatok emléknapján

„Ne ülj kormányhoz ittasan vagy kábítószer hatása alatt! Válaszd az életet” – írta tegnap Facebook-oldalán a közúti közlekedés áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából közzétett bejegyzésében a miniszterelnök.
2023-11-20: Belföld - :

Hírsaláta

EMLÉKTÁBLA-AVATÁSSAL EMLÉKEZTEK MAKOVECZ IMRÉRE tegnap Temesváron, az építész által tervezett, 90 százalékban elkészült Új Ezredév Református Központban.