A Háromszék a háromszékiekértVért adtak lapunk munkatársai

2023. november 20., hétfő, Közélet

Országszerte visszatérő gondot jelent a vérhiány – lapunk munkatársai erre igyekeztek ráirányítani a figyelmet pénteki akciójuk során, amikor ellátogattak a sepsiszentgyörgyi vérközpontba.

  • Tibodi Ferenc és Miska Brigitta. Fotó: Nagy B. Sándor
    Tibodi Ferenc és Miska Brigitta. Fotó: Nagy B. Sándor

Akik adják, azoknak csak pár perc. Akik kapják, azoknak lehetőség a gyógyulásra, esély az életre. A véradás életmentő lehet mindazok számára, akik bajban vannak, ezért is fontos, hogy aki teheti, áldozzon egy kevés időt az életéből. Ezt valljuk mindannyian a Háromszék szerkesztőségében, ezért kollégáink, Tibodi Ferenc, Nagy B. Sándor és Miska Brigitta péntek reggel ellátogattak a sepsiszentgyörgyi Bánki Donát utca 15. szám alatt található vérközpontba. A vérhiány országszerte folyamatos, minden cseppre nagy szükség van, ezért újságíróink úgy döntöttek, megpróbálnak segíteni.

A véradás fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni – leghatékonyabban azonban példamutatással tudunk hatni környezetünkre. Mutassunk jó példát családtagjainknak, barátainknak és a környezetünkben élőknek, bátorítsuk őket a jó cselekedetre, hiszen így tehetjük jobbá a világot – vallják a Háromszék munkatársai.

A Háromszék a háromszékiekért akcióink a következő időszakban is folytatódnak: az aktívabb közösségi szerepvállalásra való ösztönzés mellett arra is szeretnénk ráirányítani olvasóink figyelmét, hogy lapunk nem egyszerű médiatermék, hanem a háromszéki nyilvánosság és közélet szerves része, kollégáink az itt élő közösség tagjai, akik munkájuk és civil tevékenységük révén is szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy közös otthonunk, Háromszék jobb hely legyen. Háromszék

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2285
szavazógép
2023-11-20: Közélet - Fekete Réka:

Hasznos vizsgálatokon vettek részt, tanácsokkal gazdagodtak (Cukorbetegek világnapja)

Több civil szervezet és orvosok összefogásával tartották meg szombaton Sepsiszentgyörgyön a cukorbetegek világnapja (november 14.) alkalmából évente szervezett rendezvényt, amelyen a résztvevők ingyenes alapvető belgyógyászati és szemészeti vizsgálatokban részesültek és a felmérések alapján egészségükre vonatkozó tanácsokkal távoztak.
2023-11-20: Közélet - Hecser László:

Gyökeret eresztett a TEDx

Remek hangulatban, kiváló előadók részvételével került sor szombaton a TEDx Sepsiszentgyörgyre. Élményt nemcsak az jelentett, hogy az előadók okosak és értelmesek, életükről, szakmai pályájukról, álmaikról és reményeikről úgy tudtak beszélni, hogy azzal mások számára is örömet teremtsenek, hanem az is, hogy nagyon különbözőek voltak. Más-más nemzedéket képviseltek, neveltetésük, életüket meghatározó élményeik, a mindennapokban körülvevő környezetük, életfelfogásuk sok esetben szöges ellentéte volt az előbbi felszólalókénak, ám jól kiegészítették egymást.