Aszfaltoznak a Gyár utcában

2023. november 20., hétfő, Közélet

Elterítették az első aszfaltréteget Sepsiszentgyörgyön a Gyár utcában a Grigore Bălan úttól majdnem a Fűzfa utca sarkáig. A munkálatok folytatódnak, ahogy az időjárás engedi – tudtuk meg Antal Árpád polgármestertől.

  •  A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az elöljáró elmondta: a Gyár utca belső szakaszain még dolgozik az Electrica áramszolgáltató, és a textil­gyárnak is vannak ott bizonyos vezetékei, amelyeket le kell zárni vagy ki kell cserélni, ezért nem biztos, hogy az egész utcát sikerül leaszfaltozni idén, de mindenképpen járhatóvá teszik az év végéig. A felújítás jövőben zárul le, a koptatóréteg kiöntésére tavasszal kerül sor.

A Gyár utca szomszédságában is dolgoznak az utászok, a lekopott régi szegélykövek kibontásával megkezdték a Gyár és az Ág utca közötti tömbházak járdáinak, sétányainak javí­tását.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2282
szavazógép
2023-11-20: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Kicsi falu nem falu, kicsi megye nem megye?

Túl sok olyan község létezik Romániában, amelynek lakossága elenyésző, ezeket össze kellene vonni, fel kellene számolni, hiszen ezek működtetése rengeteg pénzbe kerül, ugyanakkor a megyék száma is túl magas, kettesével, hármasával ezeket is egybe kellene olvasztani, hogy legtöbb 12 ilyen közigazgatási egység legyen az országban.
2023-11-20: Közélet - :

Hadgyakorlat Háromszéken

Hadgyakorlatot tartanak a román hadsereg szárazföldi erői hétfőtől jövő péntekig Sepsiszentgyörgy szomszédságában – közölte szerkesztőségünkkel Ciprian-Nicolae Hopulele őrnagy, a megyeszékhelyi Cireșoaia hegyivadász zászlóalj tisztje.