Hadgyakorlat Háromszéken

2023. november 20., hétfő, Közélet

Hadgyakorlatot tartanak a román hadsereg szárazföldi erői hétfőtől jövő péntekig Sepsiszentgyörgy szomszédságában – közölte szerkesztőségünkkel Ciprian-Nicolae Hopulele őrnagy, a megyeszékhelyi Cireșoaia hegyivadász zászlóalj tisztje.

  • Páncélozott katonai jármű. Fotó: Szekeres Attila
    Páncélozott katonai jármű. Fotó: Szekeres Attila

A gyakorlat ideje alatt – vaktölténnyel – lőni is fognak, tehát számítani lehet az ezzel járó zajra. A hadgyakorlat idején katonai járművek haladnak át Háromszéken és Hargita megye területén. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2284
szavazógép
2023-11-20: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Aszfaltoznak a Gyár utcában

Elterítették az első aszfaltréteget Sepsiszentgyörgyön a Gyár utcában a Grigore Bălan úttól majdnem a Fűzfa utca sarkáig. A munkálatok folytatódnak, ahogy az időjárás engedi – tudtuk meg Antal Árpád polgármestertől.
2023-11-20: Közélet - :

Hajléktalan a hulladékgyűjtőben

Vélhetően a hideg elől próbált védettebb helyre menekülni az a hajléktalan, akire előbb egy hulladékgyűjtőben, később pedig egy nagyobb szemetes konténerben bukkantak Sepsiszentgyörgyön a Tega Rt. munkatársai. Az esetről figyelemfelkeltő céllal számolt be a hulladékgazdálkodási társaság.