Hajléktalan a hulladékgyűjtőben

2023. november 20., hétfő, Közélet

Vélhetően a hideg elől próbált védettebb helyre menekülni az a hajléktalan, akire előbb egy hulladékgyűjtőben, később pedig egy nagyobb szemetes konténerben bukkantak Sepsiszentgyörgyön a Tega Rt. munkatársai. Az esetről figyelemfelkeltő céllal számolt be a hulladékgazdálkodási társaság.

  • Fotó: Tega Rt.
    Fotó: Tega Rt.

Mint írták, azért szánnak nagyobb nyilvánosságot az ügynek, mert munkatársaik több alkalommal is találtak már hulladéktárolóban fekvő, erősen ittas vagy öntudatlan állapotban lévő személyt. Utóbbi eset akár súlyos következményekkel is járhat, mert ha a kukában lévő embert nem veszik észre, szemetet dobnak rá, a szemetes autók présrendszere pedig komoly károsodásokat okozhat – hívta fel a figyelmet Máthé László. A Tega Rt. igazgatója azt javasolja, amennyiben magatehetetlen embert látunk a kukákban, a szemétgyűjtőknél, azonnal hívjunk mentőt, a gyors segítség különösen a hideg beálltával igen fontos. A Tega munkatársai azt gondolják, hogy – a hatósági ellenőrzés dacára – a kukában talált hajléktalan ismét felbukkanhat a Csíki negyedi hulladékgyűjtők környékén. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-11-20: Közélet - :

Hadgyakorlat Háromszéken

Hadgyakorlatot tartanak a román hadsereg szárazföldi erői hétfőtől jövő péntekig Sepsiszentgyörgy szomszédságában – közölte szerkesztőségünkkel Ciprian-Nicolae Hopulele őrnagy, a megyeszékhelyi Cireșoaia hegyivadász zászlóalj tisztje.
2023-11-20: Közélet - Nagy D. István:

Decemberre halasztották az ittasan balesetező rendőr ítélethirdetését

Elhalasztotta az ítélethirdetést a Brassói Táblabíróság a két évvel ezelőtt Sepsiszentgyörgy határában halálos közúti balesetet okozó, ittasan vezető rendőr feljebbviteli büntetőperében. A táblabíróság hétfői döntése értelmében december 21-én hoznak ítéletet a sepsiszentgyörgyi bíróság által gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kirótt büntetés kapcsán. Mint ismert, a 28 éves Lorenzovici Lehel halálával végződő balesetben vétkesnek talált rendőrt egyrészt gondatlanságból elkövetett emberölésért, másrészt ittas vezetésért összesen három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a bíróság. Az alapfokú döntés ellen az áldozat szülei fellebbeztek a táblabíróságon.