Változás a fiatal gazdáknál

2023. november 21., kedd, Gazdakör

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk az információt, hogy a napokban az országos ügynökség változtatott a pályázási feltételeken a fiatal gazdák vidéken történő megtelepedésének támogatásánál.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Eredetileg nem pályázhatott az a fiatal, aki több mint két éve szerepelt az APIA, az állategészségügyi hatóság vagy az állattenyésztési ügynökség nyilvántartásában, sem mint fizikai személy, sem mint PFA, egyéni vállalkozás vagy mezőgazdasági cégvezető, és területekkel vagy állatokkal sem szerepelhetett a községi gazdalajstromban több mint két éve. A módosítás értelmében az ilyen fiatal is tehet le pályázatot, ha a területekre vagy állatokra nem kapott semmiféle uniós támogatást vagy uniós pályázati pénzt. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2023-11-21: Gazdakör - Incze Péter:

Indulnak az állattenyésztési pályázatok

A megyei vidékfejlesztési hivatal felhívja a megye állattenyésztőinek figyelmét, hogy rövidesen, november végén elindítják az állattenyésztési beruházásoknál a pályáztatást. A hivatal szakemberei remélik, hogy sokan élnek a lehetőséggel, akárcsak az előző években. A pályázható összeg elég jelentős, így szerintük jó esély lesz a pályázatok sikerére.
2023-11-21: Gazdakör - :

Hosszabbítanák a gázolaj-támogatást

A mezőgazdasági minisztérium közvitára bocsátotta azt a kormányhatározatot, amely 2026. december 31-ig meghosszabbítaná a gázolaj-támogatás fizetését.