Hosszabbítanák a gázolaj-támogatást

2023. november 21., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági minisztérium közvitára bocsátotta azt a kormányhatározatot, amely 2026. december 31-ig meghosszabbítaná a gázolaj-támogatás fizetését.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Az új kormányhatározat a 2014-beli 1174-es határozatot módosítaná, amely szerint a gázolaj-támogatás csak még ebben az évben lenne fizethető. A támogatást negyedévenként fizetik a mezőgazdász által benyújtott kérvény alapján. Ebben az évben a támogatás a gázolaj literére 1,529 lej. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-21: Gazdakör - :

Változás a fiatal gazdáknál

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk az információt, hogy a napokban az országos ügynökség változtatott a pályázási feltételeken a fiatal gazdák vidéken történő megtelepedésének támogatásánál.
2023-11-21: Gazdakör - :

Mezőgazdasági hitelprogram

A mezőgazdasági minisztérium egy egészen új típusú támogatást kíván nyújtani a gazdáknak a mezőgazdasági hitel segítségével.