Mezőgazdasági hitelprogram

2023. november 21., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági minisztérium egy egészen új típusú támogatást kíván nyújtani a gazdáknak a mezőgazdasági hitel segítségével.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Adrian Pintea államtitkár elmondta, már tárgyalt erről Brüsszelben, és lehetőséget lát arra, hogy november végén elindítsák a hitelprogramot. A mezőgazdasági hitel 90 százalékban állami garanciát élvezne, a kamat pedig fix lenne, évi 2 százalék. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-11-21: Gazdakör - :

Hosszabbítanák a gázolaj-támogatást

A mezőgazdasági minisztérium közvitára bocsátotta azt a kormányhatározatot, amely 2026. december 31-ig meghosszabbítaná a gázolaj-támogatás fizetését.
2023-11-21: Világfigyelő - :

Követelik a magyar túszok szabadon engedését (Szijjártó Péter felszólalt az ENSZ-ben)

A kormány azt követeli, hogy a Hamász bocsássa szabadon a magyar túszokat, és a nemzetközi közösség tegyen meg mindent a terrorcsoport által Izraelből elhurcolt emberek mielőbbi elengedése érdekében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap New Yorkban.