Van elég gáz télire

2023. november 21., kedd, Belföld

Időjárástól függetlenül zavartalan lesz a tél folyamán Románia gázellátása, mert az ország tárolókapacitása 2023-ban további 100 millió köbméterrel növekedett – közölte Virgil Popescu, a képviselőház környezetvédelmi bizottságának elnöke egy szakmai konferencián tegnap.

  • Virgil Popescu volt energiaügyi miniszter. Fotó: Facebook / Virgil Popescu
    Virgil Popescu volt energiaügyi miniszter. Fotó: Facebook / Virgil Popescu

A volt energiaügyi miniszter elmondta: jelenleg 3,27 milliárd köbméter földgáz van a hazai tárolókban, amelyek töltöttsége százszázalékos. Ez nagyon jó hír, de egyensúlyt kell teremteni a földgáz ára és a tárolás költségei között; az árak ingadozása miatt szerinte az a helyes, ha az ország elhasználja a készlete nagy részét a tél végéig. Hozzátette, Románia számára biztonságot nyújt az a szerződés is, amelyet Azerbajdzsánnal kötött a múlt évben Klaus Iohannis államfő bakui látogatásakor egymilliárd köbméter földgáz beszerzéséről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2023-11-21: Belföld - :

Hírsaláta

CSAK KÉT JÁRAT MARADT VIDOMBÁKON. A Dan Air légitársaság Bákóba való költözése, november 13-a óta mindössze egy légitársaság használja a vidombáki repülőteret, a Wizz Air, de az is mindössze két rendszeres járatot működtet, azokat sem mindennap.
2023-11-21: Belföld - :

Pénzt kap az egészségbiztosító

Több részletben egészíti ki a kormány az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) költségvetését, hogy az év végéig biztosítva legyen az egészségügyi szolgáltatások finanszírozása – jelentette ki Alexandru Rafila.