Kórustalálkozó KovásznánHangokból szőtt összetartozás

2023. november 21., kedd, Közélet

A hétvégén huszonegyedik alkalommal szervezték meg a kovásznai kórusok hagyományos találkozóját. Az idei rendezvény mottója „Ha énekelek, megnyitom a világom kapuit, bepillantást engedek a lelkem kertjébe” (Kokas Klára), helyszíne a vajnafalvi református templom volt.

  • Fotó: Bodor János
    Fotó: Bodor János

A kovásznai kórusok 2000 óta minden év novemberében tartják hagyományos találkozójukat, amelynek a házigazdai szerepét felváltva töltik be. Az idei találkozó házigazdája a Kőrösi Csoma Sándor Líceum Magnificat Gyermekkórusa és Tiszta Szív Vegyes Kara volt, akiket Gyerő Katalin zenetanárnő vezényelt. Mellettük fellépett a Pastorala Kamarakórus Szántó Kinga vezényletével, a Kovásznai Református Férfidalárda Antal Ernő kántor irányításával, a Boldog Apor Vilmos Gyermekotthon Schola Patrona Hungarorum kórusa Kolozsi István vezényletével és a Kovászna-Vajnafalvi Református Egyházközség Hozsánna Kamarakórusa Gyerő Katalin karmesterrel.

A házigazdák nevében a kórusokat Orbán Lajos, a Kovászna-Vajnafalva Református Egyházközség lelkipásztora, illetve ifj. Gyerő József XI. osztályos tanuló, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum diáktanácsának elnöke köszöntötte, aki üdvözlőbeszédében így fogalmazott: az ének hangokból szőtt összetartozás, befonja az énekeseket, körülsimítja selyemszálakkal.

A találkozó végén Becsek Éva, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum igazgatója emléklapokat adott át minden részt vevő kórus karnagyának, majd himnuszaink eléneklése után ünnepi vacsorán vettek részt a Turista vendéglőben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2186
szavazógép
2023-11-21: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Osztálykirándulások két keréken

Jövő évtől akár osztálykirándulásokra is igénybe vehetők a Székelyföldi Kerékpáros Vándortábor kerékpárjai, túraútvonalakat, kísérőket is biztosítanak az érdeklődő közösségek számára – jelentették be tegnapi sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatójukon a szervezők.
2023-11-21: Közélet - :

Adventi gyertyagyújtás a főtéren

„Léleknyitó” koncertekkel és egyházi áldással kezdődik december 3-án az advent Sepsiszentgyörgyön: a polgármesteri hivatal és a Kónya Ádám Művelődési Ház tizennegyedik alkalommal szervezi meg a közös gyertyagyújtást.