Adventi gyertyagyújtás a főtéren

2023. november 21., kedd, Közélet

„Léleknyitó” koncertekkel és egyházi áldással kezdődik december 3-án az advent Sepsiszentgyörgyön: a polgármesteri hivatal és a Kónya Ádám Művelődési Ház tizennegyedik alkalommal szervezi meg a közös gyertyagyújtást.

  • Adventi koszorú Sepsiszentgyörgy főterén. Albert Levente archív felvétele
    Adventi koszorú Sepsiszentgyörgy főterén. Albert Levente archív felvétele

Két óriás adventi koszorút is elhelyeznek a városban, az egyiket a főtéren, a másikat az állomási körforgalomban. A gyertyagyújtási ünnepséget a főtéren 19.30-tól szervezik meg. Karácsonyváró énekekkel a Kincskeresők néptáncegyüttes két tagja, Mátis Adrienn és Deák Anett, illetve a Református Kollégium Ref­sonor kórusa lép fel, a koszorút Ilyés Zsolt római katolikus plébános áldja meg. Az első gyertyát szokás szerint Antal Árpád polgármester gyújtja meg, ünnepi gondolatait is megosztva a hallgatósággal. A városlakókat arra kérik, vigyenek magukkal gyertyát, hogy a megszentelt lánggal térhessenek haza. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2186
szavazógép
2023-11-21: Közélet - Bodor János:

Hangokból szőtt összetartozás (Kórustalálkozó Kovásznán)

A hétvégén huszonegyedik alkalommal szervezték meg a kovásznai kórusok hagyományos találkozóját. Az idei rendezvény mottója „Ha énekelek, megnyitom a világom kapuit, bepillantást engedek a lelkem kertjébe” (Kokas Klára), helyszíne a vajnafalvi református templom volt.
2023-11-21: Közélet - :

Elektromos autók a helyi rendőrségnek (Kézdivásárhely)

Kézdivásárhely is felzárkózott az elektromos autókkal rendelkező települések sorába: a városháza két kisebb autóra pályázott és nyert támogatást. A járműveket a helyi rendőrség fogja használni.