KézdivásárhelyElektromos autók a helyi rendőrségnek

2023. november 21., kedd, Közélet

Kézdivásárhely is felzárkózott az elektromos autókkal rendelkező települések sorába: a városháza két kisebb autóra pályázott és nyert támogatást. A járműveket a helyi rendőrség fogja használni.

  • Fotó: Bartos Lóránt
    Fotó: Bartos Lóránt

A kézdiszéki települések közül először a gelencei községháza pályázott sikeresen a Környezetvédelmi Alapnál elektromos gépkocsi beszerzésére. Ezzel a költségeket jelentősen csökkenteni tudják, hiszen a kisebb elektromos motorral felszerelt Dacia Spring típusú jármű fenntartása a belső égésű motorokkal szemben minimálisnak mondható, és az általában rövid távon zajló ügyintézésre kitűnően használható. A későbbiekben Esztelnek és Kézdivásárhely is hasonló járművekre pályázott. A céhes város összesen 240 ezer lej finanszírozásban részesült, így kettőt vásárolhatott az említett típusú gépkocsiból. Önrésszel nem kellett hozzájárulni a pályázathoz.

Az elektromos autókat az önkormányzat a helyi rendőrség használatába adta. (bartos)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2023-11-21: Közélet - :

Adventi gyertyagyújtás a főtéren

„Léleknyitó” koncertekkel és egyházi áldással kezdődik december 3-án az advent Sepsiszentgyörgyön: a polgármesteri hivatal és a Kónya Ádám Művelődési Ház tizennegyedik alkalommal szervezi meg a közös gyertyagyújtást.
2023-11-21: Közélet - :

Ittas gépkocsivezetők

Ittas gépkocsivezetőket azo­nosítottak a rendőrök az elmúlt hétvégén.