Ittas gépkocsivezetők

2023. november 21., kedd, Közélet

Ittas gépkocsivezetőket azo­nosítottak a rendőrök az elmúlt hétvégén.

  • Képünk illusztráció. Fotó: Facebook / Poliția Română
    Képünk illusztráció. Fotó: Facebook / Poliția Română

A Kovászna megyei főkapitányság tegnapi közleménye szerint a baróti rendőrök szombaton este Vargyason tetten értek egy 57 éves férfit, akinek leheletében 0,79 mg/l szesztartalmat mértek. Pénteken késő este a kézdivásárhelyi közlekedésrendészek szűrtek ki egy 50 éves férfit, az ő esetében 0,51 mg/l alkoholmennyiséget mutatott a műszer. Mindkét férfit kórházba szállították mintavételre, a vérben kimutatandó szeszkoncentráció megállapítására. Nevükre ittas vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2186
szavazógép
2023-11-21: Közélet - :

Elektromos autók a helyi rendőrségnek (Kézdivásárhely)

Kézdivásárhely is felzárkózott az elektromos autókkal rendelkező települések sorába: a városháza két kisebb autóra pályázott és nyert támogatást. A járműveket a helyi rendőrség fogja használni.
2023-11-21: Közélet - Fekete Réka:

Utalják az ösztöndíjakat

13 600 háromszéki diák jogosult valamilyen ösztöndíjra, de amíg egyesek hazai és nemzetközi versenyeken, illetve tavalyi tanulmányi eredményeik alapján érdemlik ki a juttatást, illetve alacsony jövedelmű családból származnak, van, aki négyesnél kisebb kilencedikes felvételi általánossal vagy múlt tanévi gyenge médiával is ösztöndíjhoz juthat – derül ki a megyei tanfelügyelőség összesítőjéből.