Csodaszarvas Kommandón

2023. december 8., péntek, Közélet

Csodálatosan szép gímszarvas bukkant fel hétfőn délben Kommandón. Grofcsik Melánia kapta lencsevégre és osztotta meg a felvételt közösségi oldalán.

  • Fotó: Facebook / Grofcsik Melánia
    Fotó: Facebook / Grofcsik Melánia

A bejegyzést azóta több százan osztották meg a Facebookon, sokan fejezték ki ámulatukat a vad szépsége láttán, ám került olyan is, aki kételkedett a felvétel eredetiségében, mondván, hogy a kép Photoshop képszerkesztő programmal van „manipulálva”. Grofcsik Melánia lapunknak elmondta: visszautasítja ezeket a feltételezéseket, a felvétel valódi, és nem csak ő, mások is látták a szarvast. Éppen a sógornőjéhez tartott, amikor a betonhídon megpillantotta a gyönyörű állatot. A hídon átkelni akaró furgon sofőrje is megállt, hogy fényképet készítsen a szarvasbikáról, mely aztán kis tétovázás után az erdő felé vette az irányt. Akik értenek a szarvasok viselkedéséhez, azt mondják: az állat a farkasok elől menekülhetett, így tévedhetett be a lakott területre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2023-12-08: Közélet - Fekete Réka:

Mindennap látogathatóak a betegek (Megyei kórház)

Az eddigi heti három nap helyett ettől a hónaptól a hét minden napján látogathatóak 13–18 óráig a beutalt betegek a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban. Az egyes osztályok maguk szabhatják meg a belépési feltételeket, pontosabban azt, elegendő-e a védőpapucs vagy szükséges a védőmaszk, valamint az egyszer használatos köpeny viselése is – tájékoztatta lapunkat dr. Oana Andreea Pozna-Pop, a kórház járványtani szakorvosa.
2023-12-08: Közélet - Mózes László:

Petőfi román nyelven

Petőfi Sándor Az apostol című elbeszélő költeménye új román fordításban jelent meg, a kötetet szerdán este mutatták be a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban. Romántanáraik kíséretében a könyvbemutatóra eljött a Székely Mikó Kollégium három osztálya is, zömmel kilencedikes és tizedikes diákok.