Kályharoncsprogram indul

2024. január 19., péntek, Belföld

Kísérleti jelleggel és 500 millió lejes költségvetéssel beindítja a kályhák roncsprogramját a környezetvédelmi minisztérium – jelentette be Mircea Fechet tárcavezető.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A kísérleti program 28 megye hegyvidéki településeire terjed ki, ahol hosszabbak és fagyosabbak a telek. A pályázók legtöbb 10 ezer lejes támogatást igényelhetnek egy korszerű (legalább 80 százalékos hatásfokú, környezetbarát) kályha megvásárlásához. Az új programot az Intelligens Energia Egyesület (AEI) elnöke bírálta: szerinte inkább a kályhakereskedőket támogatja, mint a kiszolgáltatott fogyasztókat, akik 50–60 százalékos energiaveszteségű házakban laknak; ezek energiahatékonyságának javítása nélkül „csak pénzt adunk olyan kályhákra, amelyek elvesztett hőt termelnek” – állítja Dumitru Chisăliţă.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1620
szavazógép
2024-01-19: Belföld - :

A Sanitas még harcol

Legalább 20 százalékos béremelést követeltek a fővárosi kórházak alkalmazottainak képviselői, akik tegnap a pénzügyminisztérium székhelye előtt tüntettek.
2024-01-19: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Éljük meg a szeretetet a mindennapokban (Ökumenikus imatized Sepsiszentgyörgyön)

„Szeresd az Urat, a te Istenedet... és felebarátodat, mint magadat” (Lk 10,27) – ez az alapgondolata a Gyöngyvirág utcai református templomban ma 18 órakor kezdődő hagyományos, év eleji imatizednek. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő közösségerősítő rendezvény során a következő napokban Sepsiszentgyörgy tíz templomában gyűlnek össze és imádkoznak együtt Istenhez a hívek, felekezeti hovatartozástól függetlenül.