Továbbra is megoldásra várnak

2024. január 23., kedd, Belföld

Csak „ideiglenes fegyverszünetet” eredményeztek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) képviselőivel múlt héten folytatott tárgyalások, a háziorvosok és a járóbeteg-szakellátásban dolgozó orvosok problémáinak megoldása még várat magára – hangsúlyozták tegnap a két szakág képviselői.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Közleményükben „elengedhetetlenül szükségesnek” nevezték a háziorvosi és a járóbeteg-szakellátás megfelelő finanszírozásának biztosítását. „Nyitottak vagyunk az együttműködésre, a rendszer működési zavarainak azonosítására és a megoldások megtalálására” – fogalmaztak. Ugyanakkor felelős hozzáállást, stabil és kiszámítható jogi keretet követelnek a kormánytól.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1680
szavazógép
2024-01-23: Belföld - :

Felmérések: Listavezető a PSD, második befutó az AUR

Jelentős eltéréseket mutatnak az idei választási szuperév küszöbén a közvélemény-kutató intézetek által szolgáltatott adatok a választók preferenciáit illetően. Az viszont biztos: a Szociáldemokrata Párt az év eleje óta publikált felmérésekben mintegy 30 százalékkal vezet.
2024-01-23: Belföld - :

Feltöltik a szociális kártyákat

Február második felére várható a szociális segélyek idei első kifizetése – közölte Gyulafehérváron Adrian Câciu.