Recsegő fagy

2024. január 30., kedd, Belföld

Hétfő hajnalban a Kis-Szibériának is nevezett Bodzafordulón volt a leghidegebb az országban: mínusz 22,9 Celsius-fokot mértek, és a dél-erdélyi regionális meteorológiai központ tájékoztatása szerint a következő éjszakák is hasonlóan fagyosak lesznek.

  • Fotó: Facebook / Meteoplus
    Fotó: Facebook / Meteoplus

Bodzafordulón tavaly februárban három egymást követő éjszaka is mínusz 30 fok körüli minimumokat mértek: február 9-én mínusz 31,1 fok, február 10-én mínusz 29 fok, február 11-én pedig mínusz 26 fok volt. Az elmúlt fél évszázad legalacsonyabb hőmérsékletét 2005. február 8-án jegyezték Kovászna megyében, akkor mínusz 35,8 Celsius-fok volt Bodzafordulón. Ilyen alacsony hőmérsékleti értékre 1939 óta nem volt példa. Ugyanakkor az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint növekvő hőmérsékleti értékekre és csapadékra számíthatunk a következő két hétben: február 3-áig az időszaknak megfelelően alakul a hőmérséklet, azt követően azonban enyhébb lesz az idő, mint ilyenkor általában, nappal 7–10 fok is lehet, éjszaka fagypont körüli értékek várhatók.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1622
szavazógép
2024-01-30: Belföld - :

Hírsaláta

KEVESEBB A HALÁLOS BALESET. A Román Rendőrség tájékoztatása szerint 2023-ban 4525 súlyos közúti baleset történt Romániában, 1545 ember halálát és 3535 ember súlyos sérülését okozva.
2024-01-30: Belföld - :

Meghosszabbított árrés

Az alapélelmiszerek árréskorlátozásának 60 napos meghosszabbításáról döntött Marcel Ciolacu, ezt tegnap délután egy Facebook-bejegyzésben jelentette be a miniszterelnök.