Még egy lehetőség - Kisgyörgy Benjámin

2009. január 30., péntek, Nyílttér

Idestova nyolc hónapja, hogy átestem a Kínában, Qingdao városban végrehajtott nyaki gerincműtéten és az ezzel párhuzamosan lezajlott őssejtbeültetésen. Ez az időszak nagyon sok pozitív változást, számottevő jobbulást hozott az állapotomban. (Úgy érzem, itt a helye, hogy újra megköszönjem minden támogatómnak a bizalmat és a segítséget.)

Egy álomként indult az egész, mert hát miről is álmodhat egy jó ideje ágyhoz kötött fiatalember, mint arról, hogy egyszer majd jobban lesz, önálló életet élhet, meggyógyulhat. Amikor 2007 elején tudomásomra jutott, hogy van ez a lehetőség — az őssejtterápia —, jelen pillanatban is az egyetlen bizonyítottan működő gyógymód a traumás gerincvelő-sérülés okozta tetraplégiára, amiben már több mint tíz éve szenvedek, még nagyon távolinak tűnt az egész. Az, hogy ennyi év alatt egy orvos sem ígért jobbulást, és egyszerre a semmiből feltűnik egy új gyógymód, amiben benne lehet egy szebb jövő lehetősége, egyszerűen hihetetlennek tűnt. Úgy éreztem, kaptam egy második esélyt az Élettől, egy olyan lehetőséget, amit mindenképp meg kell ragadnom. Aztán teltek a hónapok, gyűlt a pénz a kezelésre, és én szívdobogva néztem minden reggel a bankszámlákat a világhálón. És aztán már ott ültünk a Kínába tartó gépen.

Az őssejtterápiát követő hónapokban naponta jelentkezett a testem különböző részein valami új érzés. Hihetetlenül jó érzés volt felfedezni egy-egy olyan újdonságot, ami addig nem létezett. Sokszor megtelt a szemem könnyel ilyenkor. A kínai főorvos azzal biztatott, hogy a műtétet követő kb. hat hónapig még számíthatok jobbulásra. Ez így is volt. Rendszeresen jelentkeztek az újabb érzések a testemen, a javulások egyre határozottabbak lettek. Érezni kezdtem a tüdőmet, a nyelőcsövet. Aztán megmozdultak a mellkas izmai, a nagy mellizmok, bordaközi izmok, sokat javult a légzésem, erősebbnek érzem magam. Erősödtek a felsőkar izmai, és megmozdult a csuklóm is. Hihetetlen, hogy pár hónap alatt mekkora jobbulás lehetséges a hosszú évek stagnálása után! Nagyot léptem előre a gyógyulási folyamatban, és igazán örülök annak, hogy a szervezetem pozitívan válaszolt az őssejtbeültetésre. Egyszóval, működik a dolog, és folytatni kell a terápiát!

A németországi Kölnben, egy nemrég nyílt, X-Cell Center nevű klinikán adódott lehetőség folytatni az elkezdett kezelést. Itt a páciens saját őssejtjeit használva érnek el kimagasló eredményeket, sokféle, eddig gyógyíthatatlan betegséget kezelnek. Szorgalmazták az őssejtterápia folytatását, felvettek a hivatalos nyilvántartásba. Megkaptam a klinika hivatalos árajánlatát is, egy kezelés ára kb. 14 000 euró körül van. Az összeg tartalmazza jómagam és két kísérőm nyolcnapi ellátását (szállás és étkezés), valamint a repülőút árát is. Mindent egybevetve, ez még mindig csak kb. fele a kínai beavatkozás költségeinek!

A sepsiszentgyörgyi unitárius egyházban — Kovács István vezető lelkész kezdeményezésére — a Vox Humana Kamarakórus és a Georgius Kamarazenekar karácsonyi koncertje alkalmával már megindult a gyűjtés ez ügyben. Ennek köszönhetően már összegyűlt a szükséges összeg kb. 15 százalékos magva. További anyagi segítség reményében kérek minden jóérzésű embert, ha lehetősége van rá, adakozzon a következő bankszámlákra:

Banca Română de Dezvoltare, Filiala Sf. Gheorghe

Lej: RO74BRDE150SV08659291500

Euró: RO70BRDE150SV08659371500

USD: RO25BRDE150SV09187951500

SWIFT-kód: BRDEROBU

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1170
szavazógép
2009-01-30: Nyílttér - x:

Búcsú Lakos Bélától

Megrendülten értesültünk arról, hogy örökre eltávozott közülünk Lakos Béla nyugalmazott magyartanár, aki közel negyedszázadig volt a nagybaconi Benedek Elek-iskola igazgatója.
2009-01-30: Nyílttér - x:

Motyogó villanyrendőr - Simó Edmund

Napokkal ezelőtt lépett szolgálatba egy fiatal, energikus, vadonatúj egyenruhát viselő villanyrendőr, a 003-as szolgálati számot viselő, akinek helyhez kötött munkahelye ezentúl a Grigore Bălan és az Olt utca kereszteződésénél lesz. Abban a csomópontban, ahol mind az autóforgalom, mind a gyalogos átkelés már-már kaotikus állapotokhoz kezdett hasonlatossá válni az elmúlt időkben. Szinte rémálom volt sokszor megkockáztatni az egyik oldalról a másikra való átjutást, és nem egy koccanás, súlyosabb baleset is történt már ezen a helyen.