Tél végi takarítás Sepsiszentgyörgyön

2024. február 14., szerda, Közélet

A kora tavaszt idéző időjárást kihasználva munkához látott Sepsiszentgyörgyön a Tega Rt., kollégáik a város különböző pontjain takarítanak, mossák az utcákat, valamint a köztéri tárgyakat, bútorzatot.

  • Fotó: Tega Rt.
    Fotó: Tega Rt.

Az Állomás, valamint a Csíki negyedből indulva egyszerre több csapat is dolgozik, főként a hajnaltól délelőttig tartó időszakban, hogy tevékenységükkel ne zavarják a forgalmat –  számolt be tájékoztatójában a hulladékgazdálkodási társaság. Csapataik a tervek szerint március közepéig a megyeszékhely nagy részén elvégzik a tél végi takarítást. Kiemelten figyelnek a tömbházak körüli gangok, buszmegállók, közlekedési táblák megtisztítására, a hótalanítás alkalmával az úttestre szórt csúszásgátló összegyűjtésére. Fertőtlenítik továbbá a hulladékgyűjtőket is. Utóbbiak kapcsán arra kérik a megyeszékhelyieket, amennyiben azt tapasztalják, hogy a gyűjtőpontok környékén vagy a tárolókból kifolyt valamilyen folyadék, jelezzék azt a Tega Facebook-oldalán vagy a 0267 310 123-as telefonszámon. Máthé László, a Tega Rt. igazgatója jelezte, a tél végi takarítást később egy tavaszi is követi majd. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1622
szavazógép
2024-02-14: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Újra lehet román vagy magyar nyelvtanfolyamra jelentkezni

Van igény rá, ezért idén is indít román és magyar nyelvtanfolyamot Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A Babeș–Bolyai Tudományegyetemmel közösen nyújtott képzés azon 18 év fölöttieknek szól, akik románul vagy magyarul szeretnének (jobban) megtanulni, Sepsiszentgyörgyön élnek, tanulnak vagy dolgoznak, legalább szakiskolai végzettséggel rendelkeznek, nem vesznek részt hasonló országos programban és nem tartoznak a városnak.
2024-02-14: Közélet - :

Razzia Előpatak községben

Közrendészeti ellenőrzésre vonult ki múlt pénteken a háromszéki rendőrség több osztálya, részlege a csendőrség Kovászna és Brassó megyei támogatásával Előpatak község területére.