Razzia Előpatak községben

2024. február 14., szerda, Közélet

Közrendészeti ellenőrzésre vonult ki múlt pénteken a háromszéki rendőrség több osztálya, részlege a csendőrség Kovászna és Brassó megyei támogatásával Előpatak község területére.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az akció során az egyenruhások nem csak közbiztonsági ellenőrzéseket végeztek, de a közutakon is jelen voltak, illetve lehetséges bűncselekmények után is vizsgálódtak. A hatóság közlése szerint 78 személyt igazoltattak, 21 járművet vizsgáltak át, illetve 10 esetben alkohol- és drogtesztet is elvégeztek. Négy vállalkozásnál is jártak, két-két kereskedelmi, illetve biztonsági egységnél, az ellenőrzés nyomán 1175 lej lefoglalását rendelték el. Négy fát szállító járművet is ellenőriztek, az eredmény közel 25 köbméter faanyag elkobzása, amelynek összértéke meghaladta a hétezer lejt. A különböző rendőrségi egységek több szabálysértést is észleltek, összesen 59 bírságot szabtak ki közel 50 ezer lej értékben. A legtöbb bírságot – 26-ot – az állatrendőrség munkatársai szabták ki nem megfelelő tartási körülmények miatt, illetve a gazdátlan ebek kezelése kapcsán, míg tíz pénzbüntetést a szabálytalanul közlekedők kaptak. A közúti ellenőrzések során egy gépkocsivezetői jogosítványt, illetve egy forgalmi engedélyt is bevontak. (ndi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1622
szavazógép
2024-02-14: Közélet - :

Tél végi takarítás Sepsiszentgyörgyön

A kora tavaszt idéző időjárást kihasználva munkához látott Sepsiszentgyörgyön a Tega Rt., kollégáik a város különböző pontjain takarítanak, mossák az utcákat, valamint a köztéri tárgyakat, bútorzatot.
2024-02-14: Közélet - :

Rendszám és jogosítvány nélkül furikáztak

Két személyt is tetten értek a rendőrök Kézdivásárhelyen, akik törvénytelenül autóztak.