Az utca hangja

2024. február 23., péntek, Nyílttér

K. S., Sepsiszentgyörgy. Gratulálok a városvezetésnek, hogy annyi év után az állomási szobor mögötti lerobbant járdák felújítását is tervbe vette.

  • A Jókai Mór utcában nincs járda. Fotó: Albert Levente
    A Jókai Mór utcában nincs járda. Fotó: Albert Levente

Ugyanakkor felhívom a figyelmet, hogy bizonyos helyeken még ilyen rongyos gyalogjáró sincs, például a Jókai Mór utcában, illetve a József Attila utca végén az út szélén, sokszor nagy és gyorsan hajtó gépkocsik szelében, fröccsenő pocsolyák között kell járniuk a nehezebben mozgó időseknek, babakocsis szülőknek, munkából, bevásárlásból vagy látogatóba érkezőknek. Ezek régebbi lakóhelyek, mint az Állomás negyedi tömbházak, talán ezt is figyelembe kellene venni a korszerűsítési sorrend eldöntésénél.

BORBÉLY ZOLTÁN, Sepsiszentgyörgy. Nem tudom, ki volt az, aki a Stadion utcai parkolóba (a Bertis üzlettel átellenben) tervezte a biciklikölcsönzőt: hat parkolóhelyet foglalt el vele, habár ezeknek most is szűkében van a város. Nem lehetett volna egy megfelelőbb helyet találni a bérelhető bicikliknek?

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1622
szavazógép
2024-02-23: Nyílttér - :

Amikor az almafa diót is terem (Mai levelünk)

A filozófia meglehetősen száraz tudományág, amelyben ugyanazt a tényt, esetet, folyamatot sokféleképpen lehet magyarázni, értékelni vagy meghatározni. Ezért, ha valaki meg akar értetni valamit másokkal, filozofálni kezd. Na de nem ezt a tudományágat akarom boncolgatni, hiszen nem vagyok filozófus, csak egy megfigyelésemről szeretnék kicsit elmélkedni.
2024-02-23: Nyílttér - Bodor János:

Azt kapták, ami járt (Visszajelzés)

Viharos közbirtokossági közgyűlések, aláírásgyűjtések, feljelentések, jogviták és pereskedések előzték meg 19–20 évvel ezelőtt a zágoni Bota Közbirtokosság 1038 hektár erdőtulajdonának zűrzavaros eladását, amelyről anno lapunk is több cikkben, riportban részletesen beszámolt. A zágoni Mikes Magánerdészet megalakulásának 20. évfordulója alkalmából február 3-án tartott ünnepi rendezvényen ismét szó esett az eladásról.