SepsiszentgyörgyKorszerűsítik a közvilágítást

2024. március 5., kedd, Közélet

A város négy különböző szegletében összesen 17 utca vagy utcarész közvilágításának korszerűsítését tervezi Sepsiszentgyörgy önkormányzata. Mindez jelenlegi árakon 4,3 millió lejnél nagyobb beruházás. Lezárulása után rendezettebb lesz az utcakép, mert a vezetékek a föld alá kerülnek, és kisebb a villanyszámla, mert takarékos, távirányítással működtethető égőket szerelnek fel.

  • A Sport utcát is bevették a tervbe. Albert Levente felvétele
    A Sport utcát is bevették a tervbe. Albert Levente felvétele

A februári soros tanácsülésen jóváhagyott csomagban négy övezet szerepel egy vagy több utcával: a városi strand környékén két utcarész (a Sport utcának az 1918. december 1. út és az Olt utca közötti szakasza, illetve az Olt utcának a Grigore Bălan út és Oltmező utca közötti szakasza), a Borvíz utca mellett is kettő (a Gyere haza-telkekhez vezető Gyárfás Győző és Grigore Păltineanu utcácska), az Aréna szomszédságában négy újabb utca (Albert Álmos, Gaál Sándor, Moldovan Nicolae és a Forrás utca még felújítatlan szakasza), a Kolcza-tagban pedig (ami a határozatban Dél-Szemerja övezetként szerepel) kilenc utca (Andrád Sámuel, Diószegi László, Ion Luca Caragiale, Mikszáth Kálmán, Millennium, Varga Nándor Lajos, Világlátó, Visky Árpád, illetve az Akácos utcának a Hóvirág utca fölötti szakasza) kap majd új, energiatakarékos utcai világítást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2024-03-05: Közélet - Iochom István:

Papírpénz-kiállítás nyílt Kézdivásárhelyen (Magyar, osztrák–magyar és román bankók)

A kézdivásárhelyi Gyűjtemények Háza három hónapos időszakos kiállítássorozatának hatodik tárlata nyílt meg péntek délután: Beke Ernő tulajdonos a birtokában lévő magyar, osztrák–magyar és román papírpénzeket állította közszemlére.
2024-03-05: Közélet - Nagy D. István:

Szaporodnak a bűncselekmények (Megyei Rendőr-főkapitányság)

Közel hét százalékkal több bűncselekményt jegyzett a háromszéki állami rendőrség 2023-ban, mint a megelőző évben, jelentősebb növekedés a vagyon elleni tetteknél volt elsősorban megfigyelhető, míg például a tanintézetekben vagy azok környékén észlelt törvényellenes cselekedetek száma mérséklődött – tájékoztatott a hatóság. Az éves összesítő szerint a 112-es általános segélyhívó számon is jóval többen kérték a rendőrség segítségét, mint egy évvel korábban.