Kevés lakást biztosítanak

2024. március 5., kedd, Belföld

Országosan ötből négy romániai lakás nincs biztosítva természeti katasztrófák ellen, miközben a lakosság közel 70 százaléka mérsékelt vagy magas szeizmikus kockázatú térségben él – számolt be tegnap a Romániai Biztosítók és Viszontbiztosítók Országos Szövetsége (UNSAR).

  • Fotó: Kovács Zsolt
    Fotó: Kovács Zsolt

A szervezet az 1500 halálos áldozattal járó 1977. március 4-i földrengés 47. évfordulóján tette közzé ezeket az adatokat. Az UNSAR emlékeztetett arra, hogy egy felmérés szerint a romániaiak több mint fele félti földrengéstől vagy tűzesettől az otthonát, ennek ellenére csak a lakások 20 százaléka van biztosítva természeti katasztrófák ellen, és ez az arány jóval kisebb a 65 százalékos uniós átlagnál.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1679
szavazógép
2024-03-05: Belföld - :

Előre hozhatják az elnökválasztást

A képviselőház jogi bizottsága elfogadta tegnap az államelnök-választás előre hozását lehetővé tevő törvénytervezetet. Az RMDSZ jogszabályjavaslata szerint a választásokat legtöbb három hónappal az államfő mandátumának lejárta előtt tartják, a szavazás időpontja előtt legkevesebb 75 nappal a kormány egy határozatban kitűzi a választások dátumát.
2024-03-05: Belföld - :

Fontos az iskolai egészségnevelés

Az életmódváltás alapvető fontosságú az elhízás elleni küzdelemben, és az iskoláknak meghatározó szerepük van abban, hogy a gyermekek elsajátítsák az egészséges életmóddal kapcsolatos alapvető ismereteket – véli az egészségügyi miniszter.