Fontos az iskolai egészségnevelés

2024. március 5., kedd, Belföld

Az életmódváltás alapvető fontosságú az elhízás elleni küzdelemben, és az iskoláknak meghatározó szerepük van abban, hogy a gyermekek elsajátítsák az egészséges életmóddal kapcsolatos alapvető ismereteket – véli az egészségügyi miniszter.

  • Az egészségügyi miniszter. Fotó: Facebook / Alexandru Rafila
    Az egészségügyi miniszter. Fotó: Facebook / Alexandru Rafila

Alexandru Rafila tegnap, az elhízás elleni világnap alkalmából a bukaresti Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen tartott konferencián beszélt erről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1681
szavazógép
2024-03-05: Belföld - :

Kevés lakást biztosítanak

Országosan ötből négy romániai lakás nincs biztosítva természeti katasztrófák ellen, miközben a lakosság közel 70 százaléka mérsékelt vagy magas szeizmikus kockázatú térségben él – számolt be tegnap a Romániai Biztosítók és Viszontbiztosítók Országos Szövetsége (UNSAR).
2024-03-05: Világfigyelő - :

Három pályázatot hirdettek meg (Nemzetpolitikai államtitkárság)

Hárommilliárd forint keretösszeggel hirdetett meg három pályázati felhívást a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága tegnap: az Együttműködő nemzet program, az Együttműködő nemzet diaszpóra program és a Kárpát-medencei testvértelepülési program pályázatainak benyújtási határideje április 3. – közölte az államtitkárságot vezető Potápi Árpád János.