Nemzetpolitikai államtitkárságHárom pályázatot hirdettek meg

2024. március 5., kedd, Világfigyelő

Hárommilliárd forint keretösszeggel hirdetett meg három pályázati felhívást a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága tegnap: az Együttműködő nemzet program, az Együttműködő nemzet diaszpóra program és a Kárpát-medencei testvértelepülési program pályázatainak benyújtási határideje április 3. – közölte az államtitkárságot vezető Potápi Árpád János.

  • Potápi Árpád János. Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Potápi Árpád János. Fotó: MTI / Illyés Tibor

Kijelentette: a nemzetegyesítő munkát folytatják 2024-ben is. A nemzetpolitika alapja a folytonosság és a stabilitás – fűzte hozzá, hangsúlyozva: egységes nemzet akkor van, ha erős a magyarországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarság.

Az Együttműködő nemzet program pályázatának keretösszege kétmilliárd forint, az Együttműködő nemzet diaszpóra program és a Kárpát-medencei testvértelepülési program esetében a teljes támogatási keretösszeg 500–500 millió forint.

Potápi Árpád János azt mondta: folyamatossá és kiszámíthatóvá tették a szervezetek támogatását, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy erős közösségek jöttek létre a Kárpát-medencében és a diaszpórában. A nemzetpolitikában folyamatos az építkezés, és ez mindenki javára vált, mert kiszámítható. A külhoni magyar közösségek tudják, hogy Magyarországra számíthatnak – jelentette ki. Az államtitkár közölte, 2011-től hirdetnek pályázati felhívásokat a külhoni magyar szervezeteknek, eddig több mint 30 ezer tevékenységet támogattak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1681
szavazógép
2024-03-05: Belföld - :

Fontos az iskolai egészségnevelés

Az életmódváltás alapvető fontosságú az elhízás elleni küzdelemben, és az iskoláknak meghatározó szerepük van abban, hogy a gyermekek elsajátítsák az egészséges életmóddal kapcsolatos alapvető ismereteket – véli az egészségügyi miniszter.
2024-03-05: Világfigyelő - :

Magyarország készen áll a fellépésre (A béke mellett és a terrorizmus ellen)

Magyarország továbbra is kész a fellépésre a béke, a párbeszéd mellett, valamint a terrorizmus minden formája ellen – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap New Yorkban, az ENSZ közgyűlésén.