A béke mellett és a terrorizmus ellenMagyarország készen áll a fellépésre

2024. március 5., kedd, Világfigyelő

Magyarország továbbra is kész a fellépésre a béke, a párbeszéd mellett, valamint a terrorizmus minden formája ellen – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap New Yorkban, az ENSZ közgyűlésén.

  • Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: Facebook / Szijjártó Péter
    Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: Facebook / Szijjártó Péter

A politikus hangsúlyozta, hogy olyan közép-európai államot képvisel, amelyik több mint két éve viseli a szomszédos Ukrajnában pusztító háború következményeit, miközben az Európai Unió külső határait is védi az erősödő illegális migrációval szemben, amely ördögi kört alkot a terrorizmussal. Kiemelte, hogy Magyarországot aggodalommal tölti el a közel-keleti helyzet, és minél tovább tart a konfliktus, annál nagyobb a kockázat. A kormány álláspontját ismertetve közölte, biztosítani kell, hogy többé ne történhessen az október 7-i izraeli terrortámadáshoz hasonló merénylet sehol a világon, senki ellen, és ehhez mindenképpen le kell győzni a Gázai övezetet uraló Hamaszt is. „Magyarország olyan ország, amely stratégiai partnere Izraelnek, viszont közben erős partnerséget és kapcsolatot ápol az arab országokkal is a régióban.”

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1680
szavazógép
2024-03-05: Világfigyelő - :

Három pályázatot hirdettek meg (Nemzetpolitikai államtitkárság)

Hárommilliárd forint keretösszeggel hirdetett meg három pályázati felhívást a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága tegnap: az Együttműködő nemzet program, az Együttműködő nemzet diaszpóra program és a Kárpát-medencei testvértelepülési program pályázatainak benyújtási határideje április 3. – közölte az államtitkárságot vezető Potápi Árpád János.
2024-03-05: Világfigyelő - :

Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gazdasági évnyitó rendezvényen, tegnap azt mondta: adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei. Hangsúlyozta: a sikeres gazdaságpolitika két feltétele a helyzetet kezelni képes pénzügyi tárca és gazdasági minisztérium, valamint a gazdaságpolitika bázisát adó, a kormánnyal jól együttműködő kamarai háttér.