Növekvő nyugdíjalap

2024. március 6., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A béremelések az idei év első hónapjában 25,7 százalékkal növelték a nyugdíjalap költségvetését a múlt év azonos időszakához képest – közölte Marius Budăi képviselő.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A volt munkaügyi miniszter elmondta, hogy az átlagbér figyelemre méltóan immár meghaladja az ezer eurót, ami 15,5 százalékos növekedést jelent a múlt évhez képest, az öregségi nyugdíj átlaga pedig átlépte az 500 eurós küszöböt, elérve a 2563 lejt. Budăi szerint a pénzügyminisztériumi adatokból leszűrhető pozitív változások a gazdaság növekedésének és a munkaerőpiacot serkentő beruházásoknak köszönhetők.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-06: Pénz, piac, vállalkozás - :

Maradnak a 101-es űrlapok

A 2023-as pénzügyi évre vonatkozóan az adótörvény értelmében nem változott az adóbevallás űrlapja – áll az adóhivatal közleményében.
2024-03-06: Pénz, piac, vállalkozás - :

Informatikai központ Kolozsváron

Kolozsváron nyit informatikai központot a BMW Group, ebből a célból a német autógyártó vegyes vállalatot hoz létre az NTT Data Románia informatikai céggel – írta a Ziarul Financiar a cég közleménye alapján.