Informatikai központ Kolozsváron

2024. március 6., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Kolozsváron nyit informatikai központot a BMW Group, ebből a célból a német autógyártó vegyes vállalatot hoz létre az NTT Data Románia informatikai céggel – írta a Ziarul Financiar a cég közleménye alapján.

  • Fotó: Facebook / NTT Data
    Fotó: Facebook / NTT Data

A kolozsvári központban kezdetben 120 számítástechnikai szakember dolgozik, az idei év végére 250-re, 2027-re pedig több ezerre nő majd a létszám. Az együttműködés az autógyártó digitális átalakulásához járul hozzá. A kolozsvári informatikai központ fel­adata informatikai megoldások szolgáltatása lesz a termelés, a fejlesztés, a humán erőforrás, az értékesítés és a pénzügy számára. A BMW a Porsche után a második autóipari óriás, amely informatikai központot nyit Kolozsváron. Az NTT Data egy japán tulajdonban levő, 1967-ben alapított globális informatikai vállalat. A cég 2000-ben hozta létre romániai leányvállalatát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-06: Pénz, piac, vállalkozás - :

Növekvő nyugdíjalap

A béremelések az idei év első hónapjában 25,7 százalékkal növelték a nyugdíjalap költségvetését a múlt év azonos időszakához képest – közölte Marius Budăi képviselő.
2024-03-06: Pénz, piac, vállalkozás - :

Dolgozó nők

A női munkavállalók átlagbére meghaladta a férfiakét Romániában – írja az Agerpres a munkaügyi minisztérium közleménye alapján.