Április 4-én indul az igénylés

2024. március 12., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági minisztérium honlapjára múlt szerdán felkerült a terület­alapú támogatási kérések letevésének időszakát és a feltételrendszert szabályozó miniszteri rendelet tervezete.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Eszerint a támogatást április 4. és június 7. között lehet igényelni a mezőgazdasági kifizetési ügynökségnél (APIA). A tervezet azt írja elő, hogy június 7-e után még levonás alkalmazásával sem lehet letenni kéréseket és az esetleges javításokat is csak addig lehet elvégezni. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-12: Gazdakör - Incze Péter:

Termelői csoportok támogatása

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk az információt, hogy az országos ügynökség honlapjára feltöltötték és közvitára bocsátották a termelői csoportok megalakításának és működésének támogatását szolgáló DR 33-as intézkedés ideiglenes pályázati füzetét. Az érdekeltek március 16-ig küldhetik el észrevételeiket, módosító javaslataikat az AFIR-hoz.
2024-03-12: Gazdakör - :

Fejleszthet a kézdivásárhelyi iskola

A mezőgazdasági líceumok infrastruktúrájának fejlesztésére a Nemzeti Helyreállítási és Felzárkózási Alapból 43 millió eurót hagyott jóvá az unió.