CselgáncsSimon Tege kilencedik Szlovákiában

2024. március 25., hétfő, Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a Csíkszeredai VSK csapatánál dupla leigazolással rendelkező céhes városi Simon Tege, Tamás Gábor és Pál Norbert az elmúlt hét végén a szlovákiai Somorján lépett tatamira, ahol a kadett korosztály számára kiírt cselgáncs Európa-kupán vettek részt. A háromszékiek legjobb eredményét Simon Tege érte el, aki a kilencedik lett az 50 kilogrammos súlycsoportban.

Az elmúlt hét végén tartották meg a kadett korosztály számára kiírt cselgáncs Európa-kupát, amelyre 21 ország összesen 527 – 348 fiú, 179 lány – cselgáncsozója sereglett össze a szlovákiai Somorján. A roppant népes és erős mezőnyben ott volt három kézivásárhelyi dzsúdóka is, akik első kontinentális viadalukon a tisztes helytállást tűzték ki célul. Az 50 kilogrammosok között tatamira lépő Simon Tege 2 győzelemmel és 2 vereséggel a 9. helyen zárta a nemzetközi versenyt, míg Pál Norbert (60 kg) egy sikerrel és egy fiaskóval, illetve Tamás Gábor egy elvesztett meccsel, helyezés nélkül fejezte be a kétnapos megmérettetést.

Eredmény, 50 kg (33 induló): 1. Ivo Galenkov (bolgár), 2. Arszenyij Agyejev (ukrán), 3. Rádovics Mihály (magyar)... 9. Simon Tege. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-25: Sport - :

Felkészülési mérkőzést játszottak Csíkszeredában (Labdarúgás)

A Sepsi OSK szombaton felkészülési mérkőzést játszott a másodosztály felsőházi rájátszásában érdekelt FC Csíkszereda vendégeként. Bernd Storck csapata az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, mindkétszer Varga Roland továbbította a labdát a hálóba, aztán a házigazdák a találkozó hajrájában szépítettek.
2024-03-25: Sport - :

Két ezüst- és egy bronzérem (Birkózás)

Többé-kevésbé remek hétvégéjük volt a megyeszékhelyi Sepsi ISK birkózószakosztálya versenyzőinek, akik péntektől vasárnapig a Resicabányán megtartott sportiskolás országos bajnokságon vendégeskedtek. Sportolóink nyolc éremért harcolhattak, ám végül csak hármat – két ezüstöt és egy bronzot – gyűjtöttek be az U17-es korosztályos viadalon.