Bírság csak júniustól

2024. március 25., hétfő, Belföld

Csak június 1-jétől jár bírság a számlák eFactura rendszerbe történő feltöltésének elmulasztása esetén – jelentette be pénteken a pénzügyminiszter.

  • Fotó: Demeter Virág Katalin
    Fotó: Demeter Virág Katalin

Marcel Boloş jelezte, az üzleti szféra képviselőinek kérésére két hónappal meghosszabbítják azt az időszakot, amely alatt még nem jár bírság azoknak, akik elmulasztják feltölteni a számlákat a rendszerbe a kibocsátásuktól számított öt munkanapon belül. Eredetileg április 1-jétől büntettek volna, de egy pénteken közvitára bocsátott tervezet értelmében erre csak június 1-jétől kerül majd sor. A módosítást a tervek szerint e heti ülésén fogadja majd el a kormány. A miniszter arra buzdította az érintetteket, használják ki a következő két hónapot az elektronikus számlázási rendszerre történő áttérésre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-25: Belföld - :

Kovács András Ferenc-díj

Kovács András Ferenc költészeti díjat alapít a Látó szépirodalmi folyóirat és a marosvásárhelyi Aranka György Alapítvány a tavaly decemberben, 64 éves korában elhunyt költő emlékére – jelentették be az alapítók pénteken Marosvásárhelyen.
2024-03-25: Világfigyelő - :

Terrortámadás Moszkvában

133 halálos áldozata – köztük három gyermek – és 154 sebesültje van annak a terrortámadásnak, amelyet pénteken este követtek el a Moszkvához közeli kraszno­gorszki Crocus City Hall kulturális központ ellen. A támadókat elfogták, a merényletet az Iszlám Állam vállalta magára. Oroszországban tegnapra gyásznapot hirdettek, Vlagyimir Putyin elnök a vétkesek megbüntetését ígérte.