Összefognak

2024. március 26., kedd, Belföld

Közös polgármesterjelöltje lesz a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) és a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) Brassóban, Temesváron és Bákóban, valamint Bukarest első, második és ötödik kerületében – értesült az Agerpres politikai forrásokból.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Ezek szerint a tegnapi koalíciós ülésen hozott döntés értelmében Brassóban a PNL, Bákóban a PSD állíthatja a közös polgármesterjelöltet. Temesváron a polgármesterjelöltet a PNL, a megyeitanácselnök-jelöltet a PSD adja. Politikai források szerint a két koalíciós párt mérlegeli a közös jelölt indítását Szatmárnémeti és Marosvásárhely polgármesteri, illetve a Szatmár és Maros megyei tanács elnöki tisztségére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-03-26: Belföld - :

Románia továbbra is sebezhető (Figyelmeztet az Európai Bizottság)

Románia gazdasága a költségvetési hiány és a külkereskedelmi deficit miatt továbbra is sebezhető – állapította meg tegnap közzétett elemzésében az Európai Bizottság (EB). A brüsszeli testület azokról a tagállamokról készített jelentést az úgynevezett riasztási mechanizmus keretében, amelyekben makrogazdasági egyensúlyhiányok léphetnek fel. Az elemzés Ciprusra, Hollandiára, Szlovákiára, Spanyolországra és Svédországra is kiterjed.
2024-03-26: Belföld - :

Minden a régiben

Nem módosul idén sem a nyolcadikosok országos képességfelmérő vizsgája, sem az érettségi – szögezte le tegnap Ligia Deca.