Minden a régiben

2024. március 26., kedd, Belföld

Nem módosul idén sem a nyolcadikosok országos képességfelmérő vizsgája, sem az érettségi – szögezte le tegnap Ligia Deca.

  • Fotó: Facebook / Ligia Deca
    Fotó: Facebook / Ligia Deca

A tanügyminiszter sajtótájékoztatón közölte, fontolóra veszi, hogy azok a javító tanárok, akiknek értékelése a képességfelmérő próbavizsgán helytelennek bizonyult, csak egy továbbképző kurzus elvégzése után vállalhassanak a nyári vizsgán ilyen feladatot. Ligia Deca beszélt arról is, hogy a következő tanévtől módosítják az iskolai ösztöndíjak rendszerét: bevezetik a teljesítményserkentő ösztöndíjat, amelynek célja a közepesen teljesítő tanulók motiválása a fejlődésre. Felvetette azt is: az oktatási minisztérium sürgősségi kormányrendelettel módosítaná a tanügyi törvényt annak érdekében, hogy az iskolák dönthessenek a térfigyelő kamerák felszereléséről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-26: Belföld - :

Összefognak

Közös polgármesterjelöltje lesz a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) és a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) Brassóban, Temesváron és Bákóban, valamint Bukarest első, második és ötödik kerületében – értesült az Agerpres politikai forrásokból.
2024-03-26: Belföld - :

Hétvégi boltzár

Nem szabhatja meg az állam az embereknek, hogy mikor mehetnek vásárolni – vélekedett tegnap a hétvégi boltzárról a mezőgazdasági miniszter.