Hétvégi boltzár

2024. március 26., kedd, Belföld

Nem szabhatja meg az állam az embereknek, hogy mikor mehetnek vásárolni – vélekedett tegnap a hétvégi boltzárról a mezőgazdasági miniszter.

  • Florin Barbu. Fotó: gov.ro
    Florin Barbu. Fotó: gov.ro

A parlamentben nyilatkozó Florin Barbu elmondta, a kiskereskedők nemcsak a szupermarketek, hanem a lakónegyedi kisebb boltok hétvégi bezárását is kérték a kormány képviselőivel folytatott egyeztetésükön. A tárcavezető rámutatott, újabb tárgyalásra fogják hívni a kiskereskedőket, ugyanakkor attól sem zárkózik el, hogy kikérjék a lakosság véleményét a hétvégi boltzárról. Egy tanulmányt mindenképpen készítenek, és ennek alapján dönthet majd a koalíció a további lépésekről – tette hozzá.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-26: Belföld - :

Minden a régiben

Nem módosul idén sem a nyolcadikosok országos képességfelmérő vizsgája, sem az érettségi – szögezte le tegnap Ligia Deca.
2024-03-26: Közélet - Farkas Réka:

Magyar összefogás Háromszéken

Az országos megállapodás után Háromszéken is kezet ráztak a három magyar párt képviselői, és együttműködést ígérnek a júniusi európai parlamenti választásokon. Ezt Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki területi szervezetének elnöke, Kolcza István, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) háromszéki elnöke és Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Erő (MPE) megbízott elnöke jelentette be tegnap közös sajtótájékoztatón.