Forma–1, Ausztrál NagydíjRekordszámú néző ­Melbourne-ben

2024. március 27., szerda, Sport

Max Verstappen és a Red Bull dominanciája ide vagy oda, az Ausztrál Nagydíj népszerűsége töretlen. Már az elmúlt években is az volt, és a szervezők a mostani esemény után büszkén közölték, hogy idén újra csúcsot döntöttek.

  • Fotó: Facebook / F1 Australian Grand Prix
    Fotó: Facebook / F1 Australian Grand Prix

Tájékoztatásuk szerint a nagydíj négy napja során összesen 452 055 nézőjük volt, amivel túlszárnyalták a múlt évi rekordjukat. Ennél nagyobb közönsége csak a tavalyi Brit Nagydíjnak volt, amely 480 ezer fős látogatottságot regisztrált. A verseny napján 132 106 fő ült fel a lelátókra, és mindhárom napon több mint 120 ezren voltak kint a helyszínen. Ezenkívül ott volt még az a nagyjából 65 ezer szurkoló, akik a csütörtöki médianapon látogattak ki, hogy megnézzék a helyi Supercars-sorozat mezőnyét (is). „Hihetetlen négy nap volt” – jelentette ki a főszervező cég ügyvezető igazgatója, Travis Auld. „A szurkolók megrohamozták a pályát, és nagyon hálásak vagyunk a támogatásukért. A szurkolók teszik különlegessé a nagydíjat.” Ausztráliának van is, miért elégedettnek lennie. Amióta a COVID-járvány után visszatért az országba az F1, egyre több a nézőjük: 2022-ben 419 ezren, tavaly 441 ezren voltak kint a helyszínen, 400 ezer feletti nézőszámuk pedig korábban csak a debütáló évükben, 1996-ban volt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-27: Sport - :

Megérdemelt diadal a Petrilai Inter ellen (Teke, utánpótlás)

A taktikus, fegyelmezett játékkal előrukkoló Kézdivásárhelyi SE ifjúsági tekecsapata megérdemelt győzelmet aratott a vendég Petrilai Inter ellen, miután szombaton a céhes városi alakulat 143 fa különbséggel, 3101–2958 arányban nyert a korosztályos bajnokság visszavágó-sorozatának soros fordulójában.
2024-03-27: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Mondák nyomában a Szentföldön

Mesélő falvainkról szóló sorozatunkban gyakran találkozunk kihívásnak is tekinthető helyzettel, hiszen nem könnyű eldönteni az eredetét azoknak a szájhagyományokra hivatkozó történeteknek, melyekre más és más formában és megfogalmazásban, de gyakorta bukkanunk rá Háromszéken. Nem Orbán Balázs volt az egyedüli, aki a 19. század közepén lejegyzett számosat belőlük, de előtte és utána is voltak olyan tollforgatók, akik szívesen rögzítették a nép ajkán fennmaradt, legendaként született vagy valóban megtörtént eseményeket – köztük elsőként kell említenünk Benedek Elek népmondákat sorjázó köteteit.