Újjáépítik a tűzkárosultak otthonát

2024. március 28., csütörtök, Közélet

Közösségi összefogással építenek új otthont Illyefalván a Nyilas családnak, miután házukat, illetve istállójukat, állataikat a március 8-án portájukon kiütött tűz megsemmisítette. A tűzkárosult család megsegítésére az önkormányzat már a történtek napján gyűjtést hirdetett, adományoztak a község lakói és felajánlások érkeztek a református egyház számlájára, illetve több háromszéki vállalkozó is felajánlotta támogatását, hogy a család mielőbb beköltözhessen új otthonába. Kedden már kiöntötték a ház alapját és a szükséges faanyag is megérkezett.

  • Új otthont építenek, alapoznak a tűzkárosult portán. Fotó: Facebook / Illyefalva község
    Új otthont építenek, alapoznak a tűzkárosult portán. Fotó: Facebook / Illyefalva község

Fodor Imre polgármester lapunknak úgy értékelte, a közösségi összefogás erejének, az emberek szociális érzékenységének szép példája, hogy a történtek után két héttel már nekifoghattak az új ház elkészítésének. Miután meghirdették az adománygyűjtést, megszervezték a munkát, nekiláttak a lángok által érintett terep megtisztításának, elszállították az elszenesedett maradványokat, elhullott állatokat. Az új épület tervei Ördög Csaba és Varga Zselyke közreműködésével készültek el, az Instal All cég a vasazatokat, a Viastein a téglát biztosítja, a faanyagot pedig a Trio Impex vállalta, a betont a PPC szállítja. A ház alapját egy aldobolyi csapat öntötte be, zabolai ácsok pedig a tető elkészítését vállalták fel, a nyílászárókat egy helyi vállalkozó, Pulugor Szilamér gyártja majd – sorolta érdeklődésünkre a községvezető. Megjegyezte, hogy magánszemélyektől is jelentős anyagi felajánlás érkezett, és akadt, aki a közelgő ünnepre gondolva élelmiszercsomaggal segíti a családot.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség csapatait március 8-án délben riasztották Illyefalváról, miután kigyulladt a Nyilas család lakóháza, valamint két szomszédos melléképület. A tűzoltóknak több mint négyórás küzdelem nyomán sikerült eloltaniuk a lángokat.

Akik anyagiakkal támogatnák a családot, azok a továbbiakban is megtehetik, adományokat a református egyház számláján fogadnak: RO81 BRDE 150S V014 2877 1500.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-28: Közélet - Bartos Lóránt:

Határkerülések Felső-Háromszéken

Húsvétra készülődik a világ kereszténysége és az ünnepnek van egy régi időkbe visszanyúló hagyománya is: több helyen ilyenkor határkerülést tartanak, idén többek között Kézdialmáson és Lemhényben, illetve Gelencén is.
2024-03-28: Közélet - :

Szemétgyűjtés Bacon községben

Közel száz ember dolgozik hétről hétre Bacon község tisztán tartása érdekében. Hétfőn és kedden járják be a települést a közmunkások a mikóújfalusi sorompótól Nagybacon felé, egészen Magyarhermányig és Bibarcfalváig.