Szemétgyűjtés Bacon községben

2024. március 28., csütörtök, Közélet

Közel száz ember dolgozik hétről hétre Bacon község tisztán tartása érdekében. Hétfőn és kedden járják be a települést a közmunkások a mikóújfalusi sorompótól Nagybacon felé, egészen Magyarhermányig és Bibarcfalváig.

  • Fotó: Balázs Tamás
    Fotó: Balázs Tamás

A szemétgyűjtést a Nagybaconi Polgármesteri Hivatal szervezi már évek óta, s négy felügyelő is részt vesz, hogy a munkát megfelelően végezzék. Csak az utak mentén 14–18 zsák szemetet szednek össze. A felügyelők szerint a legtöbb szemetet Magyarhermány környékéről gyűjtik, és mint mondják, a takarítás után már másnap annyira szemetes ismét a térség, mintha ott sem jártak volna. Tavasszal leginkább a patakok medrére figyelnek, itt szokott rendre több hulladék összegyűlni. Mindemellett Nagybaconban negyedévente temetőtakarítást is szerveznek a helyiek. A szemétgyűjtési akciót Facebookon is meghirdették, ahol rengetegen visszajeleztek, hogy csatlakoznának, segítve az életterük szebbé tételét. (b. t.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1083
szavazógép
2024-03-28: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Újjáépítik a tűzkárosultak otthonát

Közösségi összefogással építenek új otthont Illyefalván a Nyilas családnak, miután házukat, illetve istállójukat, állataikat a március 8-án portájukon kiütött tűz megsemmisítette. A tűzkárosult család megsegítésére az önkormányzat már a történtek napján gyűjtést hirdetett, adományoztak a község lakói és felajánlások érkeztek a református egyház számlájára, illetve több háromszéki vállalkozó is felajánlotta támogatását, hogy a család mielőbb beköltözhessen új otthonába. Kedden már kiöntötték a ház alapját és a szükséges faanyag is megérkezett.
2024-03-28: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Százával születtek írott tojások

Tizenkét napig tartó tojásíró maratont szervezett Sepsiszentgyörgyön a Guzsalyas Alapítvány, és van is jövés-menés a Míves Házban: a múlt hétfőn megnyitott emeleti műhelyben naponta több osztálynyi diák fordult meg, ezen a héten pedig megduplázódott a létszám, ezért a lenti termet is a tojásíróknak rendezték be.