Adókedvezmény a véradóknak

2024. április 3., szerda, Belföld

Klaus Iohannis államfő tegnap kihirdette a törvényt, amely szerint jövő évtől az önkormányzatok ingatlanadó-kedvezményben részesíthetik azokat az állampolgárokat, akik egy év alatt legalább háromszor vesznek részt véradáson.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Az adótörvénykönyvet módosító jogszabály szerint az önkormányzatok önállóan dönthetnek az adókedvezmény bevezetéséről és annak mértékéről. A véradók adókedvezménye hozzáadható a március 31-ig történő adóbefizetés esetében nyújtott 10 százalékos kedvezményhez. A véradásért járó adókedvezmény igényléséhez szükséges dokumentumokat a helyi önkormányzat szabja meg. A törvény előírja azt is, hogy a fogyatékkal élő személyeknek szintén nyújthatnak ingatlanadó-kedvezményt az önkormányzatok.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-04-03: Belföld - :

Hírsaláta

HÚSVÉTI ÜZENET. Klaus Iohannis államfő szombaton üzenetet fogalmazott meg a nyugati kereszténység húsvéti ünnepe alkalmából, melyben békét, egészséget és örömöt kívánt a romániai római katolikus, református, unitárius és evangélikus híveknek.
2024-04-03: Belföld - :

Közös nyilatkozat

Nyilatkozatot fogadott el a Románia 20 éves NATO-tagságának és a NATO 75 éves fennállásának szentelt tegnapi ünnepi ülésén a szenátus és a képviselőház.