Halálos tűz Isztambulban

2024. április 3., szerda, Világfigyelő

Legkevesebb 29 ember meghalt, amikor tűz ütött ki egy éjszakai klubban Isztambulban. Nyolc másik ember megsérült, közülük heten súlyos állapotban vannak – írja a tartomány kormányzói hivatalának közlése alapján a CNN.

  • Fotó: Facebook / Yılmaz Tunç
    Fotó: Facebook / Yılmaz Tunç

Az Anadolu török állami hírügynökség szerint a tűz egy, a város európai oldalán, Besiktas kerületében található szórakozóhelyen, felújítási munkálatok során keletkezett. Az áldozatok mindegyike építőmunkásként dolgozott.

Yilmaz Tunc török igazságügyi miniszter közölte, hogy öt személy ellen letartóztatási parancsot adtak ki, közülük hárman a klub irányításáért, egy ember pedig a felújításért felelt.

A helyszíni szemle és a bizonyítékgyűjtés folyamatban van. Egy háromfős, munkavédelemre és tűzvédelemre szakosodott szakértői csoport dolgozik a tűz okainak feltárásán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2024-04-03: Világfigyelő - :

Elhunyt Tordy Géza

Elhunyt Tordy Géza, a Nemzet Színésze – tájékoztatta a művész családja a Nemzeti Színházat. A Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja nyolcvanöt esztendős volt.
2024-04-03: Világfigyelő - :

Iskolai lövöldözés volt Finnországban

Több embernek sebesülést okozó, lőfegyveres incidens történt kedd reggel Helsinki egyik külvárosa, Vantaa egyik iskolájában – közölte a finn rendőrség. Egy hatodik osztályos diák meghalt. Két másik gyerek súlyosan megsérült, közölte a rendőrség.