Iskolai lövöldözés volt Finnországban

2024. április 3., szerda, Világfigyelő

Több embernek sebesülést okozó, lőfegyveres incidens történt kedd reggel Helsinki egyik külvárosa, Vantaa egyik iskolájában – közölte a finn rendőrség. Egy hatodik osztályos diák meghalt. Két másik gyerek súlyosan megsérült, közölte a rendőrség.

A Sky News azt írta, az összes érintett kiskorú volt, beleértve az elkövetőt is, akit nem sokkal később a rendőrök elfogtak. Az MTV Uutiset finn műsorszolgáltató közölte, hogy a mentőszolgálat és a fegyveres rendőrök is a helyszínen tartózkodnak.

A beszámolók szerint a gyerekek közül néhányan elbújtak a támadás alatt. Sari Laasila, az iskola igazgatója azt mondta, a közvetlen veszély elmúlt, a rendőrség egyik szóvivője pedig arról tájékoztatott, hogy a sebesülteket kórházba vitték.

Egy szemtanú azt mondta, hogy a gyanúsítottat nem sokkal 10 óra előtt tartóztatták le Helsinki Siltakylantie nevű részén, 50 perc sétára az iskolától. Hozzátette, a rendőrök megállítottak egy fiatalt, aki egy fegyvernek látszó tárgyat dobott le a földre, és letérdelt.

A finn főváros, Helsinki egyik külvárosában található iskolában mintegy 800 diák tanul elsőtől kilencedik osztályig.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1681
szavazógép
2024-04-03: Világfigyelő - :

Halálos tűz Isztambulban

Legkevesebb 29 ember meghalt, amikor tűz ütött ki egy éjszakai klubban Isztambulban. Nyolc másik ember megsérült, közülük heten súlyos állapotban vannak – írja a tartomány kormányzói hivatalának közlése alapján a CNN.
2024-04-03: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Kortárs színház és retró filmbetétek (Szent György Napok)

Folyamatosan bővül a városnapok kulturális hetének eseménynaptára: múlt héten újabb három vendégelőadást jelentett be a Szent György Napok szóvivője, Erdély András.