Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb erdőtüze Olaszországban

2007. július 26., csütörtök, Világfigyelő

A több hete tartó hőhullám után az utóbbi évtizedek legsúlyosabb erdő- és bozóttüzei pusztítanak Olaszországban, különösen a déli országrészben lévő Puglia és Calabria tartományban, ahol tegnap is tűzoltó-helikopterek tucatjai küzdöttek több száz tűzfészekkel. Két ember vált eddig a lángok áldozatává, és mintegy 300-at kezelnek füstmérgezéssel.

Guido Bertolaso, az olasz polgári védelem vezetője úgy fogalmazott, hogy ,,emberemlékezet óta nem volt ilyen súlyos a helyzet" a térségben. Négyezer turistát kellett kimenekíteni Peschiciból (felvételünk) és a szomszédos Viestéből a közeli San Giovanni Rotondóba a dél-olaszországi Puglia tartomány adriai partvidékén pusztító erdőtüzek miatt. Két ember szénné égett holttestét találták meg egy gépkocsiban Peschici közelében. A négyezer lakosú településen, amelynek lakossága a nyári turistaszezon idején megháromszorozódik, legalább száz autó, lakókocsis autó és lakókocsi égett szénné — állapította meg egy fotóriporter a helyszínen. Kedden több száz embert veszedelmesen körülöleltek a lángok Peschici közelében az egyik tengerparti szakaszon. A veszélybe került emberek — köztük nők és gyerekek — a tenger felé menekültek, és egy kilométert gyalogoltak a part menti sekély vízben, hogy kijussanak a veszélyes övezetből — közölték szemtanúk. Több kempinget és egy temetőt is felperzseltek a lángok, a tomboló tűz több helyütt robbanást okozott a gázvezetékekben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2308
szavazógép
2007-07-26: Világfigyelő - x:

Egy rendőr megváltoztatta Malina Hedvig vallomását

Megváltoztatta Malina Hedvig vallomását egy rendőr: szlovák lapértesülés szerint a sértett kézírásos vallomásának gépi átiratából kihagyott egy kulcsfontosságú mondatot. A Plus Jeden Den szlovák bulvárlap tegnapi értesülése szerint a mondat a Nyitrán megvert magyar egyetemista elleni támadás előzményeire vonatkozott.
2007-07-26: Világfigyelő - x:

Putyin gyarmatosító gondolkodással vádolja a briteket

Az orosz elnök azzal vádolta Nagy-Britanniát, hogy ,,gyarmatosító szellemben" viselkedik a Litvinyenko-ügyben, és gondolkodásuk megváltoztatását tanácsolta a londoni vezetőknek Kreml-barát ifjúsági aktivistákat fogadva.