Jól működik a visszaváltás

2024. május 15., szerda, Belföld

Meghaladja a 200 milliót májusban a visszaváltott italcsomagolások száma – vélekedett Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter, aki tegnap részt vett Otopeni-ben a negyedik regionális italcsomagolás-számoló és -válogató központ megnyitásán.

  • Fotó: Facebook / RetuRO SGR
    Fotó: Facebook / RetuRO SGR

Áprilisban 160 millió italcsomagolást váltott vissza a lakosság, május első hét napjában már tízmilliót, így a hónap végére Románia túllépheti a havi 200 milliós küszöböt – jósolta a tárcavezető. Az Otopeni-ben megnyitott regionális italcsomagolás-számoló és -válogató központ már a negyedik az országban: Kolozs, Temes és Brassó megyében már működik egy-egy hasonló létesítmény.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-05-15: Belföld - :

Nélkülözhetetlen védelem

Angel Tîlvăr védelmi miniszter szerint a jelenleg használt Patriot légvédelmi rendszer nélkülözhetetlen Románia számára.
2024-05-15: Kultúra - Nagy B. Sándor:

Előadás a szeretetről és annak hiányáról (Cimborák Bábszínház)

Újabb bemutatóra készül a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház társulata, Máté Angi Mamó című kisregényének színpadi változatát Pánczél Kata rendezésében és előadásában láthatja a közönség. A nyolc éven felülieknek ajánlott produkcióról – melyet ma este 6 órától mutatnak be a bábstúdióban –, az alkotócsapat valamennyi tagja vallott lapunknak az egyik próba után.